Aldenhof 024 344 17 56
Weezenhof 024 343 05 05

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wil blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.

De sportfysiotherapeut zal uw in het onderzoek screenen op een aantal factoren die indien onvoldoende een risico kunnen vormen voor het ontstaan of slecht herstellen van blessures.
Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zullen zowel in het onderzoek als bij de behandeling betrokken worden. Er zal een afgestemd behandelplan en revalidatieschema op maat worden opgesteld waarbij u begeleid zal worden totdat u weer blessurevrij het oorspronkelijke sportniveau heeft behaald.
De sportfysiotherapeut informeert U over de hersteltijd, het sportadvies gedurende uw blessure, wat u zelf kunt doen om het herstel zog goed mogelijk te laten verlopen en eventueel de behandeling indien noodzakelijk en gewenst. Ook zal er contact worden opgenomen met de trainer/begeleider over de blessure van de speler met het aanbevolen beleid.
Bij ernstige blessures waarbij verder specialistisch onderzoek noodzakelijk is, kunnen wij op zeer kort termijn een afspraak met een samenwerkend orthopeed mogelijk maken.

Behandeling

Het sportfysiotherapeutisch consult/behandeling zal plaats vinden in ons trainingscentrum op locatie de Weezenhof 55-16.
Een sportblessure bij Fysiotherapie Dukenburg zal voor een deel in ons trainingscentrum plaats vinden en voor een deel op het sportveld.
Op de velden van hockeyclub HCQZ zal aan slag gegaan worden om sport specifieke onderdelen, zoals bv sprint, wendbaarheid, looptechniek, startsnelheid te testen en/of te trainen.
Zie Buiten trainingen (Return to play) olv sportfysiotherapeut Lucas Helsen
Indien dit onderdeel goed verloopt zal de sporter zijn trainingsactiviteiten bij zijn of haar vereniging weer kunnen hervatten en zal het behandeltraject worden beëindigd.
Vergoeding

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken voor een consult sportfysiotherapie. Het eerste onderzoek zal plaats vinden via de DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Het onderzoek wordt volledig vergoed door uw verzekering. Ons secretariaat kan u hierover informeren of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Indien verder onderzoek vereist is zal er contact met uw huisarts worden opgenomen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande therapeuten:

  • Lucas Helsen
  • Jan Meurs
  • Eric Jan Ruijs
  • Occo van Ijsseldijk
LOCATIE ALDENHOF

(Hoofdlocatie)

Aldenhof 70-03, 6537 DZ Nijmegen
024 344 17 56
LOCATIE WEEZENHOF

(Sublocatie)

Weezenhof 55-16, 6536 EE Nijmegen
024 343 05 05
ZAKELIJKE GEGEVENS

ING Bank
IBAN: NL 32 INGB 0653 5767 14
BIC: INGBNL2A
BTW 805892576
KvK 9203873

 

OPENINGSTIJDEN

ALDENHOF

Ma t/m Vr 07:30 - 18:00 uur
Zaterdag gesloten


WEEZENHOF

Ma t/m Do 08:00 - 21:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag 09:00 - 11:00 uur